Image Alt

Mantrailing

O Mantrailingu

Mantrailing je jedna od šest spasilačkih disciplina u kojoj, za razliku od rada na „klasičnom“ tragu, pas traži točno određenu osobu, temeljem njezinog mirisa. Nalog za traženje, odnosno miris, uzima s predmeta koji idealno ima samo miris tražene (nestale) osobe, na mjestu gdje je osoba zadnji puta viđena...
Ljudsko tijelo neprestano odbacuje mrtve stanice kože u vidu mikroskopski sitnih čestica, kontaminiranih bakterijama pojedinačne flore, koje između ostalih komponenti, tvore specifičan miris pojedinca. Pas je sposoban procesuirati ovaj miris,razlikovati ga od mirisa ostalih osoba i slijediti ga.
Starost traga, vremenski uvjeti, površina tla između ostalog uvjetuju razinu težine zadatka za psa. Čak i uz ometanje drugih pasa, prometa i drugih smetnji iz okoline, obučen pas može slijediti najsvježiji individualan trag osobe, prepoznati pravu osobu, pokazati da je izgubio miris (trail), da je miris iznenada nestao (osoba se odvezla), ili da mirisa uopće nema....

Tečaj

Tečaj mantrailinga sastoji se od 2 stupnja (MT1 i MT2):

Svaki stupanj obuhvaća 12 treninga koji se održavaju 2 puta tjedno u varijabilnom trajanju do 120 minuta. Po pozitivnoj ocijeni tim prelazi na sljedeći stupanj, odnosno po pozitivnoj ocijeni MT2 tečaja tim se pridružuje trening grupama.


CIJENA TEČAJA:

– MT1: 95€ (715,78kn)
– MT2: 95€ (715,78kn)
* Svaki stupanj se plaća zasebno

 

UPISI: Tečajevi MT-a organiziraju se sezonski, obično 2-4 kroz godinu (proljeće i jesen). Prijavnica za tečaj je uvijek otvorena na: http://bit.ly/PrijavnicaZaTecajeve. Nakon ispunjavanja prijavnice, trebate pričekati do javljanja voditelja tečaja koji će vas, kada se definira datum početka tečaja, obavijestiti o daljnjem tijeku upisa.

TRENINZI

Termini treniga su 2 puta tjedno, po dogovoru s voditeljem grupe. Treninzi se odvijaju u grupama od 8-10 pasa.

Cilj treninga je usavršavanje pasa i vodiča u mantrailingu.

Uvjeti: Članstvo u Klubu i završen mantrailing tečaj.